Tuesday, February 12, 2013

Jalan Paka, Kertih terus ke Kemaman

Salam sejahtera untuk semua...

Untuk ini saya nak bercerita tentang keselamatan di Jalan Raya. Ia mestilah menjadi amalan hidup kita. Walaupun saya nie seorang yang kaki pecut. Tapi keselamatan itu penting. Untuk pengetahuan semua... sepanjang kereir saya sebagai pemandu... saya dah terima lebih 40 saman yang kebanyakannya speed trap. Pernah sekali 4 tahun lepas.... saya sampai buat loan untuk bayar saman. Padan muka saya. Yang paling malu pada waktu tu adalah semasa saya cek saman di Balai Polis di Ipoh. Anggota itu cakap dengan kuat... huuu sungguh malu... apa dia cakap? dia cakap...dengan kuat dan lantang (habis semua dengar)  " En ada 26 samannnnnn. Daripada 26 samannnn, encik ada 2 black list....!!!" Waktu tu ...... maluuuu

Yang saya nak paparkan disini adalah cara menjaga keselamatan ketika menunggang motorsikal.... mestilah berpakaian lengkap, berkasut dan bertopi keledar. Motorsikal pula adalah satu kenderaan yang menjimatkan. Bagaimana nak jimat lagi?.... cuba lihat.... gambar ini di antara jalan Paka ke Kertih semasa perjalanan ke Kemaman....


Udahlah P...buat macam nielak... hati hati bang oiii .... Pak Polisi ada sekitar.....

4 comments:

  1. Awak pemandu rempit sejati..hahahahha

    ReplyDelete
  2. saya pemandu laju tapi sentiasa berhati-hati dijalan raya... masa itu emas.

    ReplyDelete
  3. Doktor pernah sound saya masa di ward (masa tu kene serangan jantung) pasal saya suka tekan padel minyak sampai habis tak kira kereta apa... dia cakap...ingat anak-anak....

    ReplyDelete
  4. uishh., dahsyat tuu.., aku baru dpat 1 saman pun dah skit ati., klu 40 mmg aku jln kaki jer lpas nih

    ReplyDelete